Klasa 3 z nadejściem jesieni przygotowała kącik jesienny, w którym zagościły barwne liście, kasztany, orzechy oraz dary z ogrodu. W szkolnej „spiżarni” znalazły się zarówno przetwory przygotowane latem, jak i świeże owoce i warzywa – pachnące jabłka, gruszki, dynie i marchewki, które wniosły do klasy zapach sadu i ogrodu.
Kiedy nastały chłodniejsze dni i za oknem zrobiło się szaro i deszczowo, postanowiliśmy wrócić do smaków lata. Otworzyliśmy nasze słoiczki z konfiturami, sokami i kompotami, by choć na chwilę poczuć ciepło słonecznych dni.
Bo przecież przetwory to lato zamknięte w słoiku – jego zapach, smak i radość. Dzięki nim zrobiło się nam cieplej na sercu, a jesień od razu wydała się piękniejsza, bardziej kolorowa i przytulna.
Tak właśnie klasa 3 postanowiła zatrzymać odrobinę lata, by móc się nim cieszyć nawet wtedy, gdy za oknem szumi jesienny wiatr.
Kliknij na poniższe zdjęcie, aby zobaczyć fotorelację z zajęć.



